1. Ελλάδα
 2. Post-it® Brand - Προϊόντα, Προσφορές, Ιδέες
 3. Ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο με το Post-it® Brand
 4. Πώς να προγραμματίζεις & να παρακολουθείς τα έξοδά σου με απλά budget tips;
Απλά budget tips: Πώς θα παρακολουθείς τα έξοδά σου με Σημειώσεις Post-it®

Απλά budget tips με Σημειώσεις Post-it®

Το να προγραμματίζεις το διαθέσιμο budget σου είναι από εκείνα τα πράγματα που ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις, αλλά που σχεδόν ποτέ δεν το καταφέρνεις. Επίσης, επειδή κυκλοφορούν πολλά περίπλοκα προγράμματα και εφαρμογές, νιώθεις μερικές φορές ότι η διαδικασία αυτή είναι αρκετά πολύπλοκη. Αν όμως θέλεις πραγματικά να πετύχεις, πρέπει να απλουστεύσεις τα πράγματα. Εξάλλου, αν το πρόγραμμά σου είναι περίπλοκο, είναι πιο πιθανό να το παρατήσεις ή ακόμα και να μην το ξεκινήσεις καν. Για να προγραμματίσεις το budget σου χωρίς να προβληματίζεσαι, δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συμβουλές. Πολύ σύντομα θα είσαι σε θέση να παρακολουθείς καλύτερα τα χρήματά σου.


 • Παρακολούθησε τα έξοδά σου

  Το πρώτο βήμα είναι να καταγράφεις κάθε συναλλαγή που κάνεις τη στιγμή που την κάνεις. Όταν είσαι πιο συνειδητοποιημένος για τα χρήματα που ξοδεύεις, είναι πιθανό να ξοδεύεις λιγότερα. Η τήρηση ενός αρχείου είναι επίσης ένας ιδανικός στόχος να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους για τα έξοδά σου. Βάλε ένα μπλοκ Σημειώσεων Post-it® Super Sticky στην τσάντα ή την τσέπη σου και γράψε όλα σου τα έξοδα. Στο τέλος της ημέρας, θα μπορείς να δημιουργήσεις ένα αρχείο με τα έξοδά σου.

  Παρακολούθησε τα έξοδά σου

 • Θέσε στόχους

  Με βάση τις συναλλαγές που κατέγραψες τον πρώτο μήνα ή και αργότερα, σκέψου από πού θα μπορούσες να εξοικονομήσεις μερικά ευρώ. Ίσως θα μπορούσες να περιορίσεις το μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο σε δύο φορές την εβδομάδα, να ελαττώσεις τα αναψυκτικά ή να ακυρώσεις τη συνδρομητική τηλεόραση. Ό,τι κι αν είναι, όρισε έναν στόχο εξοικονόμησης χρημάτων για τον επόμενο μήνα. Γράψε τον στόχο σε μια Σημείωση Post-it® Super Sticky και κράτησε τη σημείωση στο μπλοκ με το budget σου, την οθόνη του υπολογιστή ή το ημερολόγιό σου για να μην τον ξεχάσεις.

  Θέσε στόχους

 • Βρες κίνητρα

  Πρέπει να έχεις έναν λόγο για να θέτεις στόχους εξοικονόμησης χρημάτων. Ίσως είναι για να αποπληρώσεις μερικά δάνεια, να προκαταβάλεις την αγορά ενός σπιτιού ή για να κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι. Ό,τι κι αν είναι, γράψε το σε μια Σημείωση Post-it® Super Sticky και βάλε την κάπου που θα σου υπενθυμίζει να μην ξοδεύεις χρήματα άσκοπα: στο πορτοφόλι ή την τσάντα σου, στον πίνακα ανακοινώσεων ή στο γραφείο σου.

  Βρες κίνητρα

 • Επιβράβευσε (οικονομικά!) τον εαυτό σου

  Μόλις πετύχεις έναν από τους στόχους εξοικονόμησης χρημάτων του μήνα, επιβράβευσε τον εαυτό σου. Διάλεξε ένα φθηνό δωράκι στην αρχή του μήνα και χρησιμοποίησε την επιτυχία σου ως λόγο για να το γιορτάσεις. Ίσως είναι ένα ωραίο παγωτό, η ενοικίαση μιας ταινίας ή ένα μπουκάλι κρασί - ό,τι κι αν είναι βεβαιώσου ότι είναι κάτι που απολαμβάνεις αλλά που δεν θα ακυρώσει τον στόχο εξοικονόμησης που έθεσες. Τοποθέτησε μια Σημείωση Post-it® Super Sticky στην τελευταία ημέρα του μήνα στο ημερολόγιό σου, αναγράφοντας την επιβράβευση για να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου τι είναι αυτό που περιμένεις.

  Επιβράβευσε (οικονομικά!) τον εαυτό σου

 • Οι απλές υπενθυμίσεις και επιβραβεύσεις είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινάς να παρακολουθείς το budget σου, γι' αυτό μη φοβάσαι να ξεκινάς από μικρά βήματα. Ακόμα και το πρώτο βήμα, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.