Δέντρο Λογικών Συνειρμών

Δέντρο Λογικών Συνειρμών με το Post-it® Brand

Βρες νέες λύσεις


 

 

 • Ορισμένες φορές, ο καλύτερος τρόπος για να επιλύσεις ένα πρόβλημα είναι να το δεις με έναν καινούριο τρόπο. Ένα Δέντρο Λογικών Συνειρμών ή Δέντρο Αποφάσεων μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα διαχωρίζοντας τις πιθανές λύσεις σε διαφορετικά μέρη και ακολουθώντας αυτά τα μέρη σε νέες διαδρομές.

  Η δημιουργία ενός Δέντρου Λογικών Συνειρμών είναι απλή: αναλύεις το πρόβλημα, προτείνεις λύσεις ή απαντήσεις και παραθέτεις ιδέες για την επίτευξή τους. Ακολουθεί ένα παράδειγμα για να ξεκινήσεις:

 • 1

  Kαθόρισε το πρόβλημα. Το Δέντρο Λογικών Συνειρμών μπορεί να απαντήσει σε δύο είδη ερωτήσεων - «Γιατί» και «Πώς». Όσο πιο σαφής και πιο συγκεκριμένη είναι η ερώτησή σου, τόσο καλύτερα θα μπορείς να την απεικονίσεις στο γράφημά σου.

 • 2

  Δώσε πιθανές απαντήσεις. Επίλεξε από δύο και πάνω και έχε υπόψη σου πως όσες περισσότερες απαντήσεις δώσεις, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα βγουν στο φως.

  Δώσε πιθανές απαντήσεις

 • 3

  Επεξεργάσου τις λύσεις σου. Ποια είναι τα πιο σημαντικά σημεία; Ορισμένες από τις διαδρομές στο διάγραμμά σου όπως είναι αναμενόμενο, θα τελειώσουν σε αυτό το στάδιο. Εάν το κρίνεις απαραίτητο, συνέχισε κάνοντας ακόμα βαθύτερη ανάλυση.

  Επεξεργάσου τις λύσεις σου

 • 4

  Μελέτησε τα πρακτικά ζητήματα. Πώς θα υλοποιήσεις τις λύσεις σου;

 • Να θυμάσαι ότι δεν έχουν όλα τα κομμάτια του δέντρου πληροφορίες για κάθε βήμα – ορισμένα επίπεδα τελειώνουν πιο γρήγορα ενώ άλλα επεκτείνονται πολύ περισσότερο. Βοηθάει να δημιουργείς δέντρα με ευέλικτη μορφή στα οποία μπορείς να μετακινείς τα μέρη τους. Κάτι τέτοιο γίνεται πολύ απλό με τις Σημειώσεις Post-it® Super Sticky. Βέβαια, ένα μεγαλύτερο χαρτί όπως αυτά του Μπλοκ Σεμιναρίου Post-it®, αποτελεί έναν ακόμη πιο ιδανικό καμβά.