χειρόγραφου

Η αξεπέραστη δύναμη του χειρόγραφου

Πώς μια Σημείωση Post-it® μπορεί να μιλήσει περισσότερο απ' όσο οι λέξεις


  • Ένα συχνό αντικείμενο συζήτησης είναι ότι το χειρόγραφο τείνει να εξαφανιστεί. Η πρόοδος της τεχνολογίας - από τη γραφομηχανή μέχρι τα smartphones - μας έχει οδηγήσει στο να γράφουμε λιγότερο από ποτέ. Είναι αλήθεια ότι το γράψιμο επιστολών ή μακροσκελών μηνυμάτων στους άλλους είναι ίσως μια χαμένη τέχνη, ειδικά όταν πρόκειται για επικοινωνία για επιχειρηματικούς σκοπούς ή εξ' αποστάσεως.

  • Ωστόσο, υπάρχει μια συνήθεια για την οποία οι χειρόγραφες σημειώσεις ζουν και βασιλεύουν. Αυτή αφορά στα σύντομα μηνύματα που γράφουμε στους κοντινούς μας ανθρώπους. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν κόσμο όπου δεν θα θέλουμε να αφήσουμε ένα σημείωμα λέγοντας σε κάποιον ότι θα αργήσουμε σε ένα ραντεβού, ζητώντας από κάποιον να βγάλει τον σκύλο έξω ή υπενθυμίζοντας σε κάποιον ότι τον αγαπάμε. Και χωρίς τις χειρόγραφες σημειώσεις, πώς θα μπορούσαμε να ξέρουμε αμέσως ποιος έγραψε αυτό το σημείωμα; Πώς θα νιώθαμε τον δεσμό που μας δένει με το άτομο που το έγραψε; Πώς θα προσθέταμε την πινελιά που το κάνει χαρούμενο ή επείγον ή ευχαριστήριο;

  • Χωρίς τις χειρόγραφες σημειώσεις, οι μαμάδες θα δυσκολεύονταν να αφήσουν ένα σημείωμα στο γεύμα του παιδιού τους για καλή επιτυχία σε ένα διαγώνισμα. Οι δάσκαλοι μπορεί να μην είχαν τρόπο να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους σε έναν μαθητή που περνάει μια δύσκολη μέρα. Και πολλοί από εμάς δεν θα μπορούσαμε να δίνουμε χαρά στον εαυτό μας στον καθρέφτη κάθε πρωί.

  • Οι χειρόγραφες σημειώσεις μάς δίνουν τη δύναμη να επικοινωνούμε με τους κοντινούς μας ανθρώπους επειδή απευθύνονται σε κάποιον που αγαπάμε, σε κάποιον που χρειάζεται τη βοήθειά μας ή ακόμα και σε ένα κομμάτι του εαυτού μας που χρειάζεται καμιά φορά λίγη ενθάρρυνση.

  • Στο Post-it® Brand, είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στη μακροβιότητα των γραπτών σημειώσεων και θέλουμε να ακούσουμε τις δικές σου ιστορίες.