Δημιουργία τρισδιάστατου γλυπτού με Σημειώσεις Post-it®

Δημιουργία τρισδιάστατου γλυπτού με Σημειώσεις Post-it®

Όταν ο Jeff Cerica ανέλαβε ως εργασία για το μάθημα τρισδιάστατου σχεδιασμού (3D) να πάρει 500 κομμάτια από κάποιο υλικό και να δημιουργήσει ένα γλυπτό, ήξερε σχεδόν αμέσως ότι οι Σημειώσεις Post-it® θα ήταν το μέσο που θα χρησιμοποιούσε.


 • Μετά από δύο εβδομάδες και 800 Σημειώσεις Post-it®, ο απίστευτος χαμαιλέοντάς του είχε ολοκληρωθεί.

  Μετά από δύο εβδομάδες και 800 Σημειώσεις Post-it®, ο απίστευτος χαμαιλέοντάς του είχε ολοκληρωθεί.

 • Ο Jeff σχεδίαζε και δημιουργούσε από περίπου έξι χρονών, επομένως είναι στη φύση του να ομορφαίνει τον κόσμο. Με τα χρόνια, έκανε τη μετάβαση από το σχέδιο στη ζωγραφική και την τρισδιάστατη τέχνη με την οποία ελπίζει ότι τελικά θα βγάζει το ψωμί του. Μολονότι ο Jeff πειραματίζεται ορισμένες φορές με γλυπτά, προτιμάει τον ψηφιακό σχεδιασμό επειδή δημιουργεί μικρότερη ακαταστασία απ' ό,τι ο πηλός ή το κερί. Αυτός είναι εν μέρει και ο λόγος για τον οποίο επέλεξε τις Σημειώσεις Post-it® για να ολοκληρώσει την εργασία του. Ένας ακόμη λόγος είναι το γεγονός ότι τα οριγκάμι είναι κάτι με το οποίο ασχολείται τακτικά για να απασχολεί τα χέρια του. Για την ακρίβεια, αφήνει χάρτινους γερανούς σε πάρα πολλές αίθουσες διδασκαλίας αφού τους φτιάχνει κατά τη διάρκεια του μαθήματος για να παραμένει σε εγρήγορση την ώρα των διαλέξεων. Όπως λέει άλλωστε «Οι Σημειώσεις Post-it® έχουν το ιδανικό μέγεθος» για οριγκάμι και γι' αυτό το λόγο τις χρησιμοποιεί για τις δημιουργίες του.

  Ο Jeff σχεδίαζε και δημιουργούσε από περίπου έξι χρονών, επομένως είναι στη φύση του να ομορφαίνει τον κόσμο

 • Ο Jeff χρειάστηκε δύο εβδομάδες περίπου για να κατασκευάσει τον εντυπωσιακό χαμαιλέοντά του. Το γλυπτό είναι κατασκευασμένο από μικροσκοπικά τρίγωνα, κάθε ένα φτιαγμένο από Σημειώσεις Post-it®, τα οποία έχουν κολληθεί μεταξύ τους γύρω από έναν κενό χώρο στη μέση. Ο Jeff σχεδίασε ολόκληρη την κατασκευή μόνος του και ενώ αρχικά ήθελε να προσθέσει ένα φόντο από Σημειώσεις Post-it® στο οποίο θα μπορούσε να «ενσωματωθεί» ο χαμαιλέοντας, του τελείωσε ο χρόνος και έπρεπε να παραδώσει την εργασία του.

  Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειές του και έχει περάσει στα χέρια του ξαδέλφου του, στον οποίο ο Jeff είχε τάξει το γλυπτό όταν ξεκίνησε να το συναρμολογεί.

  Ποια είναι τα σχέδια του Jeff για το μέλλον; Εκτός από τις σπουδές του στο 3D Design στο University of Central Florida, ασχολείται ήδη με ένα άλλο γλυπτό από Σημειώσεις Post-it®, ένα κολιμπρί! Ανυπομονούμε να δούμε ποια θα είναι η επόμενη δημιουργία του.

  Ανυπομονούμε να δούμε ποια θα είναι η επόμενη δημιουργία του.