5 τρόποι για να οργανώνεις τα βιβλία μαγειρικής σου

Post-it® Brand - 5 τρόποι για να οργανώνεις τα βιβλία μαγειρικής σου

Είναι πάντα χρήσιμο να έχεις μια συλλογή από συνταγές μαγειρικής, για διάφορους λόγους: έχεις πάντα κάτι καινούριο να δοκιμάσεις, μπορείς να βρεις πώς θα φτιάξεις το αγαπημένο σου φαγητό και παίρνεις έμπνευση όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις.


 • Μερικές φορές ωστόσο είναι δύσκολο να βρεις αυτό που ψάχνεις, είτε επειδή βιάζεσαι είτε επειδή δεν θυμάσαι ποιες συνταγές σε ενθουσίασαν όταν ξεφύλλισες για πρώτη φορά το βιβλίο μαγειρικής.

  Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να οργανώσεις τα βιβλία μαγειρικής σου επισημαίνοντας τις συνταγές τις οποίες θέλεις να ξαναδιαβάσεις με τους Σελιδοδείκτες και τους Σκληρούς Σελιδοδείκτες Post-it®. Διάβασε εδώ μερικούς χρήσιμους τρόπους για να βρίσκεις τις αγαπημένες σου συνταγές εύκολα και γρήγορα.

 • 1. Είδη γευμάτων

  Χρησιμοποίησε διαφορετικά χρώματα από Σελιδοδείκτες Post-it® για να επισημαίνεις ιδέες για πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο, ορεκτικά και σνακ ή ξεχώρισε τα βιβλία συνταγών σου χρησιμοποιώντας Σκληρούς Σελιδοδείκτες Post-it® και σημειώνοντας επάνω τους τα είδη των γευμάτων σου.

  Είδη γευμάτων

 • 2. Διατροφικοί περιορισμοί

  Αν προγραμματίζεις ένα πάρτι ή μαγειρεύεις διαφορετικούς τύπους φαγητών (στην περίπτωση που έχεις για παράδειγμα έναν χορτοφάγο και έναν ορκισμένο κρεατοφάγο στο ίδιο σπίτι), χρησιμοποίησε Σελιδοδείκτες Post-it® σε διαφορετικά χρώματα για να επισημαίνεις κάθε διατροφική προτίμηση.

 • 3. Χρόνος μαγειρέματος

  Τοποθέτησε έναν Χάρτινο Σελιδοδείκτη Post-it® και επισήμανε με διαφορετικά χρώματα το επίπεδο δυσκολίας της κάθε συνταγής - πράσινο για απλές, κίτρινο για μεσαίας δυσκολίας και ροζ για πρωτότυπες ή περίπλοκες συνταγές. Στη συνέχεια, σημείωσε στον Σελιδοδείκτη τον χρόνο μαγειρέματος που απαιτεί η κάθε συνταγή για να τις επιλέγεις με βάση τον χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου. (Εναλλακτικά, μπορείς να σημειώσεις τον χρόνο προετοιμασίας της συνταγής).

  Χρόνος μαγειρέματος

 • 4. Προτιμήσεις της οικογένειας

  Αν μαγειρεύεις για πολύ κόσμο, μπορείς να επισημαίνεις τις συνταγές που αρέσουν ή δεν αρέσουν στα μέλη της οικογένειας ή να επιλέγεις χρώματα που θα αναπαριστούν συνταγές που αρέσουν στους μεγάλους, στα παιδιά ή σε όλους.

 • 5. Εμπνεύσου από την εποχή

  Μην ξεχνάς να διασκεδάζεις με συνταγές που σε ενθουσιάζουν και να εμπνέεσαι όταν ψάχνεις να βρεις νέες ιδέες. Ένας ιδανικός τρόπος να το κάνεις είναι να επισημαίνεις τις συνταγές που είναι κατάλληλες για την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και τον χειμώνα ή τις συνταγές για ειδικές περιστάσεις όπως γενέθλια και γιορτές.

  Εμπνεύσου από την εποχή